Jobs Handtryck – Vackert och funktionellt.

Då det gäller mönster är Jobs handtryckta tyger svåra att slå. De är tidlösa klassiska mönster som både har en modern känsla och en rent hantverksmässig kvalité.

Jobs har tryckts med samma teknik från då tryckeriet startade 1944 till idag, vilket för mig som hantverkare är en härlig känsla. De trycks förhand vilket gör dem både hållbara, tryckta med precision och mer livfulla än maskintryckta tyger.

Tryckeriet har alltid varit ett familjeföretag och historien började med Peer, Lisbet och Gocken Jobs. Systrarna Lisbet och Gocken utbildade sig till keramiker och startade egen keramikateljé på 1930-talet. Vid samma tid intresserade sig Peer för textiltryck och framställde sina första tryckta tyger med handskurna tryckblock. När andra världskriget gjorde det omöjligt för systrarna Jobs att importera glasyrer till sin keramik började Peer att överföra systrarnas mönster på tyg.
1944 lät han bygga tryckeriverkstaden i Västanvik och året därpå lanserades de handtryckta tygerna på NK i Stockholm med succéutställningen ”När skönheten kom till byn”.

Eva Jobs, Peers hustru, drev verksamheten tillsammans med Peer från mitten av 1960-talet fram till hans bortgång 1989, och därefter på egen hand. Eva är textillärare och konstnär och har utöver att utveckla affärsverksamheten bidragit med ett stort antal mönster till Jobs samlingar.

Vid millennieskiftet lämnade Eva Jobs över till nästa generation och idag drivs familjeföretaget av Jesper och Åsa Jobs, Peers och Evas son och hans hustru.

Vill du ha mycket mönster, härliga färger och bra kvalité är Jobs det vi rekommenderar.

Lämna en kommentar